Hiljainen ateria

Hiljainen ateria Gallen-Kallelan Museossa 28.1.2016. Kuva: Kaisaleena Halinen.

Hiljainen ateria on taiteilija Nina Backmanin koolle kutsuma performatiivinen illallinen. Teos tutkii aistien ja hiljaisuuden monimuotoista suhdetta. Ateria noudattaa ajallista järjestystä ja alkaa hetkestä, jolloin taiteilija istuu pöydän ääreen.

Hiljainen ateria nautitaan yhdessä hiljaisesti, ilman keskustelua. Hiljaisuuden aistiminen tekee performanssista ainutlaatuisen kokemuksen. Keskustelun poisjääminen vapauttaa osallistujat tutkiskelemaan tilannetta moniulotteisesti fyysisen, emotionaalisen tai kulttuurisen kokemuksen kautta.

Jokainen ateria on ainutkertainen kokonaisuus. Hiljaisen aterian pöydälle jättämistä jäljistä punoutuu kokeellinen teos, joka jää tilaan osaksi Gallen-Kallelan Museon näyttelyä Silent SpaceIntensified Integrities.

Varaa paikkasi Hiljaiselle aterialle Gallen-Kallelan Museoon.

Taiteilija Nina Backman ja Hiljainen ateria Gallen-Kallelan Museossa 28.1.2016. Kuva: Kaisaleena Halinen.

Taiteilija Nina Backman ja Hiljainen ateria Gallen-Kallelan Museossa 28.1.2016. Kuva: Kaisaleena Halinen.

Päivät: 16.3., 26.4. ja 11.5. klo 19
Hinta: 150 e
Varaukset: info@gallen-kallela.fi, 09-8492340

Ateria on Sami Tallbergin suunnittelema ja toteuttama villiyrttimenu.
Menu Sample:

Punakaalia
Mesijuurta
Ruusua
Ruoholaukkaa

Tattia
Kastanjaa
Kirveliä

Hiljainen ateria Gallen-Kallelan Museossa 28.1.2016. Kuva: Kaisaleena Halinen.

Hiljainen ateria Gallen-Kallelan Museossa 28.1.2016. Kuva: Kaisaleena Halinen.

Mukulaselleriä
Tilliä
Piimää
Villisinappia


Mesiangervovanukas
Omenaa
Mehiläisten keräämää siitepölyä


Pakuriteetä & Lapin Taikaa

 

Juomana koivunmahlaa

Kyrö Napue & tonic

Viinit: Ekowine

 

Illalliskorttiin sisältyy museon sisäänpääsy ja opastettu kierros näyttelyyn.

Jokainen ateria dokumentoidaan ja yleisöllä on mahdollisuus halutessaan lunastaa kokonaisuudesta valokuva tai äänite. Nämä myös lisätään Silence Projectin kasvavaan näyttelykokonaisuuteen, ja näin yleisöstä tulee osa elävää taideteosta.

 

Kokemuksia Hiljaisesta ateriasta:

Johanna Piisi:
”Kaikki aistini jotenkin herkistyivät puheen puuttuessa: ruoka maistui taivaalliselta ja viinien kaataminenkin  oli osa nautintoa. Samoin kiinnitin huomiota tarjoilijoiden jokaiseen liikkeeseen: he olivat kuin balettitanssijoita.  Todella erikoista oli autoliikenteen ääni  läheisellä moottoritiellä: minulle  se  muutti muotoaan häiriöstä nautinnoksi: ihmettelen edelleen, kuinka on mahdollista, että kuulin liikenteen äänet meren aaltoina. […]

Koin vahvasti illan aikana, että Akseli  oli läsnä: katseli pöytäseuruettamme ateljeessaan hymy huulillaan…kuudes aistikin siis herkistyi.”

 

Kari Korkman, CEO, Helsinki Design Week:
Hiljainen Ateria on kuin sosiaalinen laboratoriokoe, jossa osallistujien aisteja testataan yhdessä ja erikseen.”

 

Tuija Wahlroos, museonjohtaja, Gallen-Kallelan Museo:
”Muistan vieläkin kuin eilisen ne illallisen maut ja sen rentouttavan tunteen. Ajauduin hetkellisesti omaan kuplaan, ja se tuintui todella hyvältä.”

 

Lue Eppu Nuotion kokemuksia Hiljaisesta ateriasta.

 

EKOWINE-logo logo_tallberg                      Kyrö-Distillery-Company-LOGOwLOCATION-BLACK                    Iittala_logo_red(1) (1)

Nähdäksesi lehdistökuvat, kirjaudu ensin sisään sivustolle.