Kouluille

Akselin aarteet -lautapeli. Kuva: GKM / Markus Wahlroos.

Gallen-Kallelan Museo on mainio kohde kouluryhmien vierailuun. Tarjolla on sekä näyttelykohtaisia, että yleisemmin Gallen-Kallelaan ja Tarvaspäähän liittyviä sisältöjä.

 

Kouluryhmien vierailujen ABC

Tiedustelut ja varaukset: vähintään viikkoa ennen vierailua info@gallen-kallela.fi tai 09 8492 340.

Kesto: Vierailuihin kannattaa varata kokonaisuudessaan 2 h. Vierailu koostuu opastuksesta (30 min), tehtävistä (30 min), eväiden syönnistä (30 min), siirtymisistä ja vapaa-hetkestä (30 min).

Vierailun hinta: 30 € / ryhmä (poikkeuksena Espoon KULPS!-ryhmät) Kaikkien koululaisvierailuiden hintaan sisältyy opastus, ohjattu toiminta, materiaalit ja museon sisäänpääsymaksu.

Ryhmäkoko: Ryhmän suosituskoko vaihtelee kierroksesta riippuen. Yleensä suositeltava koko on 15-25 oppilasta. Jos ryhmä on suurempi, se voidaan jakaa pienempiin ryhmiin. Museossa voi olla useampi ryhmä samaan aikaan.

Ajat: Koululaisvierailu on mahdollista järjestää arkisin klo 9-16 välillä.

 

Pala Axelin koulutodistuksesta. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Nuori Axel Gallén ei ollut kovinkaan ansioitunut koululainen säilyneestä todistuksen palasta päätellen. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Toimintamuotoja kouluille

Kaikenikäisille

Sakaraharjainen linnani – Tarvaspään museokierros

Salakäytäviä, lohikäärme vartioimassa tornin päällä ja konstikas sisäpuhelin – Gallen-Kallelan suunnittelemaan ateljeelinnaan sisältyy monia salaisuuksia ja hauskoja tarinoita. Kierroksella tutustutaan linnan salaisuuksiin ja poimitaan ajankohtaisesta näyttelystä kiinnostavimmat erikoisuudet.
Kouluryhmille 30 €.  Kesto n. 45 min.

Alle kouluikäisille

Etsitään aarre! -kierros

Kierroksella etsitään näyttelyyn piilotettuja ”Akselin aarteita” aistilaukun välineistöä hyödyntäen. Seikkailussa edetään oppaan johdolla.
Ryhmän koko max 8 lasta aikuisen seurassa.
Päiväkotiryhmille 30 €. Kesto n. 30 min.

1.-2. luokka

Luontopolku

Omatoiminen luontopolku on mahdollista varata kaikkien opastus- ja työpajakäyntien yhteyteen. Luontopolulla etsitään rasteja Tarvaspään ympäristön lehtometsässä, Laajalahden rannalla sekä huvilan pihapiirissä liikkuen. Oman opettajan johdolla. Maksuton opastus- tai työpajavarauksen yhteydessä.

3.-6. luokka

Akselin aarteet -lautapeli

Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteen tekemisen prosesseihin sekä Akseli Gallen-Kallelan aikaan ja taide-elämään. Suurikokoisessa lautapelissä pelaajat keräävät kysymyskortein aineksia taiteen tekemiseen ja seikkailevat Akselin jalanjäljissä maailmankartalla. Erityisesti 5.–6.-luokkalaisille, sovellettavissa pienemmille ja hauskaa aikuistenkin kesken.
Kouluryhmille 30 €. Kesto 60 -90 min.

Yläkoulut, lukio, toisen asteen ammatilliset oppilaitokset

Tarvaspään lohikäärme – mobiilipeli museossa

Sokkeloinen Tarvaspään ateljeelinna on kuin luotu seikkailuihin. Tutustu talon saloihin ja esillä oleviin taideteoksiin omalla älypuhelimella tai tabletilla pelattavan oppimispelin kautta. Vierailuun sisältyy opastettu kierros museossa. Pelin kysymykset ja tehtävät ikäryhmän mukaan. Peliä voidaan pelata joko museon sisällä tai pihapiirissä. Voidaan liittää useiden eri oppiaineiden yhteyteen, esimerkiksi kuvataide, historia, äidinkieli ja kirjallisuus, ympäristöoppi, matematiikka.

Kouluryhmille 30 €. Kesto 1,5 h.

Lämpimästi tervetuloa Gallen-Kallelan Museoon!