Gong- ja äänimaljarentoutus

21.5.2019 - 3.9.2019

Tule ja koe äänen rentouttava vaikutus

Ti 21.5. klo 17.30 – 19.30
Ti 3.9. klo 17.30 – 19.30

Mitä on gong- ja äänimaljarentoutus

Ääntä on kautta aikojen käytetty lisäämään ja ylläpitämään ihmisen hyvinvointia. Gongien ja äänimaljojen äänet sisältävät laajan kirjon eri korkuisia ääniä eli värähtelyjä, joita on miellyttävä kuunnella. Gongeista ja äänimaljoista lähteviä värähtelyjä havaitaan parhaiten kuuloaistin välityksellä, mutta niiden vaikutus yltää solutasolle asti. Soittimista soitetut äänet eivät ole entuudestaan tuttuja tai ennustettavia, jolloin aktiivinen aivotoiminta antaa periksi eli mieli hiljenee. Silloin voi alkaa kokonaisvaltainen rentoutuminen.

Tapahtuma liittyy Sielun silmä -näyttelyyn. Vuosisadan vaihteessa taiteilijoita kiinnostivat erilaiset värähtelyt, niiden vaikutus ihmiseen, taiteiden välisyys ja synestesia sekä miten tällaisia näkymättömiä tasoja voisi kuvata. Ennen rentoutusta, klo 17.30 on opastettu kierros näyttelyyn.

Rentoudu ääniaalloilla

Rento keho tasapainottaa ja korjaa itseään sekä rauhoittaa mieltä. Vastaavasti rauhallinen mieli rentouttaa kehoa. Rentoutuneessa kehossa mm. verenpaine laskee, kivun tunne vähenee ja aivojen toiminnot rauhoittuvat. Aivoaallot laskevat jopa Theta tasolle (Theta 4-7 Hz, meditaatio, syvä rentous). Rentoutuessa aktivoituu myös parasympaattisen hermoston toiminta, jonka yksi tehtävistä on ylläpitää kehon lepotilaa.

Mitä tarvitaan mukaan

Gong- ja äänimaljarentoutus ei vaadi osallistujalta aktiivista toimintaa. Voit vain asettua alustalle sellaisena kuin olet, pysähtyä ja antaa nautinnollisten äänten ympärilläsi soida. Asun on hyvä olla mukavan väljä ja lämmin, jos omistat joogamaton, se on hyvä ottaa mukaan.

 

Renoutuksen ohjaa Teppo Tolvanen, joka on toiminut musiikin saralla pitkään ja soittaa rumpuja ja cajonia eri kokoonpanoissa. Hän on työskennellyt terveydenhuoltoalalla toistakymmentä vuotta mm. musiikkiterapeuttina. Teppoa kiehtoo musiikissa sen universaali ja rajoja ylittävä kieli, joka tavoittaa ihmisissä jotakin olennaista ja aitoa.

 

Hinta: 20€ (sisältää museon pääsylipun, lyhyen museokierroksen ja rentoutuksen)
Ennakkoilmoittautuminen: info@gallen-kallela.fi tai 010 406 8840