Silent Space – Intensified Integrities

30.1.2016 - 29.5.2016

valkoinen

Nina Backman: Pyry, 2012, c-print 60×90 cm

Onko suurkaupunkien keskeltä mahdollista löytää hiljaisia keitaita? Miten hiljaisuutta voi aistia ja kokea kaupunkiympäristössä? Mitä kokemuspintoja hiljaisuus avaa meissä? Hiljaisuus voi olla levollista tai painostavaa, hiljentymistä tai vaikenemista.

Hiljaisuutta monimuotoisesti tutkiva Silence Project on pohjoismainen nykytaideprojekti, joka koostuu näyttelystä Silent Space – Intesified Integrities, performatiivisesta Hiljaisesta Ateriasta, uuden teknologian sovelluksista ja seminaarista Silence as Everyman´s right. Gallen-Kallelan Museossa seminaari toteutetaan taidelöylyjen muodossa.

Berliinissä asuvan ja työskentelevän taiteilija-kuraattori Nina Backmanin kokoama näyttely tutkii hiljaisuuden merkityksiä sekä tilan ja hiljaisuuden monimuotoista suhdetta. Näyttelyssä on valokuvia, performansseja, installaatioita ja videoteoksia yhdeksältä pohjoismaiselta taiteilijalta. Akseli Gallen-Kallelan ateljee tarjoaa näyttelylle tilalliset ja käsitteelliset puitteet. Nykytaiteen rinnalla näyttelyssä on Akseli Gallen-Kallelan teoksia, jotka punoutuvat hiljaisuuden tematiikkaan.

Näyttelyn taiteilijat: Nina Backman, Lene Berg, Viva Granlund, Rebekka Guðleifsdóttir ja Ólafur Kolbeinn Guðmundsson, Lise Björne Linnert, Mia Hamari, Marja Helander, Sari Palosaari ja Akseli Gallen-Kallela.

 

Silence Project on toteutettu aiemmin mm. Berliinissä ja Norjassa.

Varaa paikkasi Hiljaiselle aterialle.

Missä sinä olet kokenut hiljaisuutta? Lisää oma hiljainen paikkasi karttaan tai tutki muiden merkitsemiä paikkoja.

Nähdäksesi lehdistökuvat, kirjaudu ensin sisään sivustolle.