Näyttelyt ja tapahtumat

Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta. Museon monipuolinen ohjelmisto tuo uusia näkökulmia museon näyttelyihin ja Akseli Gallen-Kallelan perintöön.

Tule mukaan viihtymään museon tapahtumiin!

Menossa nyt

28.1.-3.9.

Kahden tulen välissä – Akseli Gallen-Kallelan kuohuva 1910-luku

Näyttelyt

Sata vuotta sitten elettiin Suomen historian suurten murrosten aikaa, ja elämä heitteli myös Akseli Gallen-Kallelaa ja hänen perhettään moneen suuntaan.

Tulossa

12.5.-12.5.

Lemminkäisen äiti -teemapäivä

Tapahtumat

Klo 16 Taiteentutkija Nina Kokkisen yleisöluento avaa uusia näkökulmia Akseli Gallen-Kallelan teokseen Lemminkäisen äiti. Uuden Lemminkäisen äiti Taideavain -sovelluksen julkaisu. Museon pääsylipulla. Tervetuloa!

14.5.-14.5.

Äitienpäivä Tarvaspäässä

Tapahtumat

Tervetuloa äitienpäiväseikkailulle Tarvaspään ateljeelinnaan!

Yleisöopastus klo 13.

Askartele kunnamerkki äidille non-stop -työpajassa klo 12 – 15.

Puistoalue tarjoaa oivat piknik-puitteet sään mukaisesti varustautuneille.

18.5.-18.5.

Kansainvälinen museopäivä

Tapahtumat

Museopäivän kunniaksi ilmainen sisäänpääsy to 18.5. ja opastettu kierros klo 13.

18.5.-14.9.

Tarvaspään Taidelöylyt

Tapahtumat

Suositut taidelöylyt lämmittävät taas kehoa ja mieltä! Tilaisuuksissa saunotaan Akseli Gallen-Kallelan vanhassa savusaunassa. Saunavuorojen välissä ajankohtaiseen näyttelyyn, taiteeseen tai saunakulttuuriin liittyvä luento ja keskustelutilaisuus museossa.

20.5.-20.5.

Museoiden yö

Tapahtumat

Museo ja kahvila avoinna klo 22 asti. Ilmainen sisäänpääsy klo 16 – 22.
Opastettu kierros klo 18.

10.9.-14.1.

Tatuoidut taideteokset

Näyttelyt

Mediataiteilija Harri Larjoston ja Gallen-Kallelan Museon vuonna 2015 aloittama tatuointeina toisinnettujen taideteosten projekti huipentuu näyttelyyn ja Maahenki-kustantamon julkaisemaan kirjaan. Projektissa Harri Larjosto on kuvannut ja haastatellut sata henkilöä, joilla on taideteokseen perustuva tatuointi. Hanke kertoo, miten yhteinen kulttuuriperintömme muokkautuu ja uusiutuu. Valokuvat ja haastattelut esittelevät omakohtaisia tarinoita ja liikkuvat henkilökohtaisella tasolla, mutta niiden kautta avautuu… Read more »