Näyttelyt ja tapahtumat

Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta. Museon monipuolinen ohjelmisto tuo uusia näkökulmia museon näyttelyihin ja Akseli Gallen-Kallelan perintöön.

Tule mukaan viihtymään museon tapahtumiin!

Menossa nyt

28.1.-3.9.

Kahden tulen välissä – Akseli Gallen-Kallelan kuohuva 1910-luku

Näyttelyt

Sata vuotta sitten elettiin Suomen historian suurten murrosten aikaa, ja elämä heitteli myös Akseli Gallen-Kallelaa ja hänen perhettään moneen suuntaan.

18.5.-14.9.

Tarvaspään Taidelöylyt

Tapahtumat

Suositut taidelöylyt lämmittävät taas kehoa ja mieltä! Tilaisuuksissa saunotaan Akseli Gallen-Kallelan vanhassa savusaunassa. Saunavuorojen välissä ajankohtaiseen näyttelyyn, taiteeseen tai saunakulttuuriin liittyvä luento ja keskustelutilaisuus museossa.

6.6.-15.8.

Tarvaspään lukupiiri

Tapahtumat

Kesällä 2017 Gallen-Kallelan Museon lukupiirissä luetaan Eddan jumalrunot.

17.6.-5.8.

Villiyrttikurssi

Tapahtumat

Mitä syötävää voit löytää lähimetsästä ja mitä siitä voisikaan tehdä?

Tutustu Tarvaspään pihapiiriin ja kerää syötäviä kasveja asiantuntevan oppaan johdolla.

Tulossa

10.9.-14.1.

Tatuoidut taideteokset

Näyttelyt

Mediataiteilija Harri Larjoston ja Gallen-Kallelan Museon vuonna 2015 aloittama tatuointeina toisinnettujen taideteosten projekti huipentuu näyttelyyn ja Maahenki-kustantamon julkaisemaan kirjaan. Projektissa Harri Larjosto on kuvannut ja haastatellut sata henkilöä, joilla on taideteokseen perustuva tatuointi. Hanke kertoo, miten yhteinen kulttuuriperintömme muokkautuu ja uusiutuu. Valokuvat ja haastattelut esittelevät omakohtaisia tarinoita ja liikkuvat henkilökohtaisella tasolla, mutta niiden kautta avautuu… Read more »