Aikakoneita ja utopioita

Taiteilijamuseot yhteiskunnallisina toimijoina

Aikakoneita ja Utopioita oli vuosina 2018–2022 toiminut museotyön kehittämishanke. Työskentelyssä oli mukana kolme museota – Aino ja Jean Sibeliuksen koti Ainola, Akseli Gallen-Kallelan ateljee Tarvaspää (Gallen-Kallelan Museo) ja Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee Visavuori. Työskentelyn alustana toimi kolmiosainen näyttely, joka oli esillä museoissa välillä 8.5.2021–30.1.2022. Hankkeen tulokset on koottu oheiseen verkkojulkaisuun.

Aikakoneita ja utopioita – Taiteilijamuseot yhteiskunnallisina toimijoina vastaa hankkeen keskeiseen kysymykseen: Millainen yhteiskunnallinen toimija taiteilijamuseo on? Julkaisu jakautuu neljään osaan: lähtökohtiin & tavoitteisiin, toteutukseen, tuloksiin, ja hankkeen pohjalta suunniteltuun toimintamalliin. Erityisesti toimintamalli on koottu avuksi pienten ja keskisuurten museoiden yhteistyötä ja näyttelyitä suunniteltaessa. 

Lataa julkaisu tästä:

Hankkeen taiteilijoihin, podcastiin ja muihin sisältöihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.aikakoneitajautopioita.fi

Aikakoneita ja utopioita -hanke oli yksi kymmenestä Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apurahan saajista. Kiitämme lämpimästi Kulttuurirahastoa työskentelymme mahdollistamisesta ja yhteistyöstä hankkeen aikana!