Taiteilijat Facebookissa 1915

Gallen-Kallelan Museo ja Tuusulan taidemuseo veivät 150-vuotiaat päivänsankarinsa Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen Facebookiin vuonna 2015. Hanke on paketoitu raporttiin, jossa kulunutta vuotta on tarkasteltu ja toimintatavat kirjoitettu auki.

Taiteilijat Facebookissa 1915 -hanke oli osa Gallen-Kallelan Museon koordinoimaa Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuotta. Historiallinen sosiaalisen median aluevaltaus toteutettiin Koneen Säätiön merkittävällä tuella.

Taiteilijoiden vuoteen 1915 liittyvät historialliset aineistot kartoitettiin arjen pieniä tapahtumia silmällä pitäen ja käsikirjoitettiin päivityssuunnitelmaksi. Lehtileikkeitä, arkistoaineistoja ja kirjeitä digitoitiin, luettelointiin ja litteroitiin satoja.

Raportti kertoo, kuinka hanke innosti somettajat keskusteluun historiallisten henkilöiden kanssa, millaisia kohokohtia vuoden aikana elettiin, miten toteutus soveltui menneisyyden tapahtumien kommunikointiin ja kuinka toimintamallia tulisi kehittää jatkoa ajatellen. Raportissa koko käsikirjoitus on julkaistu lähteineen.Raportti_tiedotuskuva

Taiteilijat Facebookissa 1915 -raportti

Tutustu Akseli Gallen-Kallelan Facebook-profiiliin

Tutustu Pekka Halosen Facebook-profiiliin