Kirjeet

Axel Gallénille osoitettu kirje. Kulmassa Suomen Taideyhdistyksen merkki. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM / Jukka Paavola

Gallen-Kallelan Museo hallinnoi Akseli Gallen-Kallelan vastaanottamia kirjeitä. Kirjeitä on tuhansittain, jopa 2 000 eri lähettäjältä ympäri maailmaa. Luettelo kirjeiden lähettäjistä

Kirjeitä säilytetään Kansallisarkistossa ja niitä voi tarkastella mikrofilmeiltä joko Kansallisarkistossa tai Gallen-Kallelan Museossa sovittuna ajankohtana. Museonjohtaja antaa luvan kirjeiden tarkasteluun. Myöntämällä tutkimuslupia museo pitää lukua kirjekokoelman käyttöasteesta. Hae tutkimuslupaa!

Gallen-Kallelan Museossa on tehty kartoitus Akseli Gallen-Kallelan lähettämien kirjeiden sijainnista ja museolle on hankittu kopioita näistä kirjeistä. Kopioihin voi tutustua museolla sovittuna ajankohtana. Joidenkin kopioiden tarkastelu vaatii kirjeiden omistajan luvan.

Kansallisarkistossa olevaan Akseli Gallen-Kallelan henkilöarkistoon kuuluu muun muassa kirjeitä ja kirjeluonnoksia, joissa Gallen-Kallela on hahmotellut kirjeitään eri henkilöille. Kirjeitä ja kirjeluonnoksia voi tarkastella valtionarkistonhoitajan luvalla Kansallisarkistossa tai Gallen-Kallelan Museossa.

Akseli Gallen-Kallelan arkisto Kansallisarkistossa (Vakka-arkistotietokanta)

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä: Kokoelmapäällikkö Salla Tiainen, salla.tiainen(ät)gallen-kallela.fi.

Akseli Gallen-Kallelan ja Carl Dørnbergerin kirjeenvaihto

Akseli Gallen-Kallelan ja Johannes Öhquistin välinen kirjeenvaihto