Valokuvat

Akseli Gallen-Kallela ja Albert Engström illallisella ravintola Gyllene Fredenissä Tukholmassa helmikuussa 1931. Kuva: GKM

Vanhat valokuvat

Akseli Gallen-Kallela valokuvasi paljon itse. Nämä otokset kuuluvat Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelmaan, jossa on myös tuttavien ja perheenjäsenten ottamia kuvia. Kokoelma sisältää esimerkiksi henkilö- ja perhekuvia, kuvia tuttavapiiristä ja ystävistä, otoksia monilta matkoilta niin Euroopasta, Afrikasta kuin Amerikasta, sekä kuvia perheen eri kodeista.

Noin 400 digitoitua vanhaa valokuvaa on katsottavissa, ladattavissa ja käytettävissä vapaasti Flickr-palvelussa! Gallen-Kallelan Museo on mukana Flickr Commonsissa, eikä kuvien käytölle ole mitään tekijänoikeusrajoituksia. Lue lisää oikeuksista.

Afrikka-aiheisten stereokuvien metatiedot ovat saatavilla ladattavana tiedostona: GKM_Afrikka-valokuvat_metadata_julkinen Metatiedot on julkaistu lisenssillä Creative Commons CC0 1.0 Universal (CC0 1.0). Niitä saa vapaasti käyttää ja muokata, myös kaupallisiin tarkoituksiin.

Taideteoskuvat

Museon kuva-arkistossa on suuri määrä taideteoskuvia museon omista kokoelmista. Muihin kokoelmiin kuuluvien teosten kuvat löytyvät omistajiltaan. Gallen-Kallelan Museo auttaa tarvittaessa löytämään kuvan. Julkaisukelpoisia kuvia voi tiedustella museolta: Kysy museolta!

Kuvapalvelut