Kouluille ja päiväkodeille

Gallen-Kallelan Museo on mainio kohde päiväkoti- ja kouluryhmien vierailuun. Tarjolla on sekä näyttelykohtaisia että yleisemmin Akseli Gallen-Kallelaan ja Tarvaspäähän liittyviä sisältöjä. Kierrokset räätälöidään ikäryhmät ja toiveet huomioiden, kerro siis meille ryhmäsi toiveista vierailua varatessasi!

Museon pihapiiri tarjoaa hyvät puitteet pihaleikeille sekä eväiden syömiseen. Sijaintimme Laajalahden luonnonsuojelualueen kupeessa Villa Elfvikin läheisyydessä mahdollistaa useamman kohteen yhdistämisen samaan vierailuun. Voit tutustua Villa Elfvikin luontotaloon täällä.

Koulu- ja päiväkotiryhmien vierailujen ABC

Tiedustelut ja varaukset: vähintään viikkoa ennen vierailua info@gallen-kallela.fi tai 010 406 8840.

Kesto: Koululaisopastuksen kesto on noin 30–45 min. Lisäksi kannattaa varata aikaa siirtymisiin, takkien ja reppujen jättämiseen ja noutamiseen. Museon WC-tilat löytyvät kahvilarakennuksen aulasta.

Vierailun hinta: 30 € / ryhmä ohjaajineen, sisäänpääsy museoon ilmainen alle 18-vuotialle.
Poikkeuksena Espoon Kulttuuri ja liikuntapolku KULPS-ryhmät, joille vierailu on ilmainen.

Ryhmäkoko: Ryhmän suosituskoko vaihtelee kierroksesta riippuen. Yleensä suositeltava koko on 15–25 oppilasta. Jos ryhmä on suurempi, se voidaan jakaa pienempiin ryhmiin.

Ajat: Koululaisvierailu on mahdollista järjestää ti-pe klo 9–16 välillä.

Eväät ja ruokailu: Eväitä voi syödä ulkona tai tarvittaessa sisätiloissa. Eväiden syömisestä on hyvä mainita varausta tehdessä. Kahvilan hinnastoa voi tiedustella kahvilayrittäjältä: info.tarvaspaa@gmail.com.

Esteettömyys ja erityisryhmät: Museon ensimmäinen kerros on esteetön. Huomioithan, että joissakin näyttelyissä on kuvataiteen lisäksi ääni-, ja videoteoksia. Tarjoamme vierailua myös aukioloaikojen ulkopuolella kello 9–11 välisenä aikana, jotta voimme tarjota rauhallisen museovierailun myös erityisryhmille. Kierrokset toteutetaan ryhmien ehdoilla ja tarpeita kunnioittaen.

Yleisesti varattavissa olevat opastukset

Sakaraharjainen linnani – Tarvaspään museokierros

Kierroksella tutustutaan ateljeelinnan salaisuuksiin, saadaan perustietoa taiteilija Akseli Gallen-Kallelasta ja elämästä hänen aikanaan. Ajankohtaisesta näyttelystä poimitaan kiinnostavimmat erikoisuudet.

Kesto n. 45 min.

Opastus ajankohtaisen näyttelyn sisältöihin

Ajankohtaisen näyttelyn voi tarkistaa museon verkkosivuilta. Kierrokset räätälöidään ikäryhmän mukaan sisällöiltään sopivaksi.

Kesto n. 45 min.

Espoon KULPS-kulttuuripolku

KULPS esikouluille ja kouluille

KULPS toisen asteen oppilaitoksille

Oppimateriaalit kouluille

Oppimateriaaleista löydät tehtäviä koululaisvierailujen yhteyteen sekä pohdittavaksi oppituntien aikana. Osio sisältää sekä kaikille soveltuvia pohdintatehtäviä, että yläluokille, ammattikoululaisille sekä lukiolaisille suunnatun tehtäväpaketin.

Voit tututustua materiaaliin tästä linkistä.