Liekki – museon ystävät

Akseli Gallen-Kallela: Liekki-ryijy, yksityiskohta. 1965, alkuperäinen suunnitelma ja toteutus 1899. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Tule mukaan toimintaan!

Liekkiläisyys on mukavaa yhdessäoloa sekä yhteisesti jaettua tietoa ja elämyksiä.

Museon ystävät Liekki kokoaa yhteen Akseli Gallen-Kallelan taiteen ystäviä ja Gallen-Kallelan Museon toiminnasta kiinnostuneita. Liekki-jäsenyyden kautta tutustutaan lähemmin Gallen-Kallelaan ja Tarvaspään historiaan sekä toimitaan osana museon nykypäivää, yhdessä museon henkilökunnan kanssa. Museossa järjestettävien tapahtumien lisäksi Gallen-Kallelan jalanjäljissä tehdyt retket ja osallistuminen erilaisiin kulttuuritapahtumiin ovat vakiintuneet osaksi Liekin toimintaa.

Liekkiläisten monipuolinen osaaminen ja aktiivisuus kehittävät ystävien toimintaa. Museo ottaa mielellään vastaan toiveita, ehdotuksia ja ideoita. Asiasta innostuneille jäsenille on tarjolla myös vapaaehtoistyötä, josta voi kysyä lisää museolta.

Mikä on Liekki?

Gallen-Kallelan Museon ystävät sai nimekseen Liekki yleisökilpailussa vuonna 1999. Nimi on peräisin ryijystä, jonka taiteilija suunnitteli Pariisiin maailmannäyttelyyn vuonna 1900. Se oli esillä suomalaista kodinsisustusta esittelevässä Iris-huoneessa Suomen näyttelypaviljongissa. Liekki-ryijyn on sanottu olevan ensimmäinen moderni suomalainen tekstiili.

Ryijyn alkuperäinen väri pohjautui saniaismetsän sini-vihreisiin sävyihin. Myöhemmin siitä tehtiin puna-ruskea versio, jolloin se sai nimekseen Liekki.

Museon ystävät nimenä Liekki viittaa Gallen-Kallelan museon ystävien ylläpitämään liekkiin taiteilijan elämätyön ja museon hyväksi.

Mitä jäsenyys tarjoaa?

Liekki - Gallen-Kallelan Museon ystävien retki Visavuoreen. Kuva: Gallen-Kallelan Museo
Liekki – Gallen-Kallelan Museon ystävien retki Visavuoreen. Kuva: Gallen-Kallelan Museo
 • Ilmainen sisäänpääsy museoon seuralaisen kanssa
 • Kutsut avajaisiin
 • Liekkiläisten omat tiedotteet
 • Liekkiläisten omat tapahtumat museolla
 • Museon tapahtumat ja ajankohtaiset kuulumiset
 • Liekkiläisten retket ja tapahtumat museon ulkopuolella (yleensä osallistumismaksu)
 • 10 % alennus Tarvaspään museokaupassa

Vuosimaksu vai ainaisjäsen?

Liekki-jäsenyyden voi ostaa joko vuodeksi kerrallaan tai liittyä ainaisjäseneksi.

Vuosijäsenyyden hinta on 28 €. Ainaisjäsenyys maksaa 253 €. Museo lähettää henkilökohtaisen jäsenkortin kun jäsenyys on maksettu.

Liekkiläiseksi voi liittyä ympäri vuoden.

Liekki-jäsenyys on myös hyvä lahjaidea!

Kysy lisää: asiakaspalveluvastaava Minna Lindfors, info@gallen-kallela.fi,  010 406 8840.

Liity jäseneksi

Täytä alla oleva lomake tai lähetä lomakkeen tiedot osoitteeseen info@gallen-kallela.fi Jäsenmaksun voit maksaa suoraan museon tilille Nordea FI 18 1478 3000 0037 93
 • Nimi
 • Hinta: 28,00 € Määrä:
 • Hinta: 253,00 € Määrä:
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.