Esteettömyys

Tarvaspään sakaraharjainen torni. Kuva: GKM / Saana Kytömäki

LuiskaMuseoon pääsee pyörätuolilla sisäänkäyntiluiskaa pitkin. Suurin osa näyttelyn materiaalista sijaitsee pohjakerroksessa, missä liikuntaesteisten on mahdollista kulkea. Tietoa ja kuvia tornin huoneista saa museon esittelyteksteistä ja kassahenkilöltä.

 

 

Portaat Tornikerroksiin johtaa jyrkkä portaikko, jossa ei ole kaidetta. Kiviportaita ylimpään tornihuoneeseen on lähes 60.

 

 

Nakovammaissymboli

Museosta voi varata kuvailutulkatun kierroksen tavallisen opastuksen hinnalla.

Näköesteisille on kosketeltava pienoismalli talosta taiteilijan ateljeehuoneessa. Lisäksi museorakennuksen historiasta ja Akseli Gallen-Kallelasta on tietoa pistekirjoituksella. Alakerran näyttelyhuoneista on saatavana kohokartta. Museon kassalta on lainattavissa suurennuslaseja ja taskulamppuja.

AaniopastusMuseossa on tarjolla ääniopas, jota voi kuunnella omalla älypuhelimella tai lainattavalla mobiililaitteella.

 

avustavat_koirat Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

 

 

 

esteeton_pysakointiInvapysäköinti on sallittu kahvilarakennuksen kivijalan vieressä sille varatulla paikalla.

 

 

 

kahvila Kahvila-ravintola Tarvaspää sijaitsee museon pihapiirissä, museota vastapäätä. Kahvilarakennukseen on neljä porrasaskelmaa ja kaiteellinen, tukeva luiska.

 

 

 

Museon wc-tilat sijaitsevat sukupuolineutraali_wckahvilarakennuksessa museota vastapäätä. Kahvilarakennukseen on neljä porrasaskelmaa ja kaiteellinen, tukeva luiska.

 

 

Pienen lapsen kanssa liikkuvat voivat lainata kantoreppua.

Näyttelytiloissa on tuoleja levähtämistä varten.