Kouluille

Akselin aarteet -lautapeli. Kuva: GKM / Markus Wahlroos.

Gallen-Kallelan Museo on mainio kohde kouluryhmien vierailuun. Tarjolla on sekä näyttelykohtaisia, että yleisemmin Gallen-Kallelaan ja Tarvaspäähän liittyviä sisältöjä. Kierrokset räärälöidään ikäryhmä ja toiveet huomioiden, kerro toiveistasi. Myös museon pihapiiri on käytettävissä.

Kouluryhmien vierailujen ABC

Tiedustelut ja varaukset: vähintään viikkoa ennen vierailua info@gallen-kallela.fi tai 010 406 8840.

Kesto: Koululaisopastuksen kesto on noin 30-45 min. Lisäksi kannattaa varata aikaa siirtymisiin, takkien ja reppujen jättämiseen ja noutamiseen, WC-käynteihin yms.

Vierailun hinta: 30 € / ryhmä
Poikkeuksena Espoon Kulttuuri ja liikuntapolku KULPS!-ryhmät, joille vierailu on ilmainen. Gallen-Kallelan Museon on KULPS – Mielin määrin -kohde, eli voit tehdä museoon niin monta KULPS-vierailua vuodessa kuin haluat.
Kaikkien koululaisvierailuiden hintaan sisältyy opastus, ohjattu toiminta, materiaalit ja museon sisäänpääsymaksu.

Ryhmäkoko: Ryhmän suosituskoko vaihtelee kierroksesta riippuen. Yleensä suositeltava koko on 15-25 oppilasta. Jos ryhmä on suurempi, se voidaan jakaa pienempiin ryhmiin. Museossa voi olla useampi ryhmä samaan aikaan.

Ajat: Koululaisvierailu on mahdollista järjestää ti-ke klo 9-16 välillä.

Eväät ja ruokailu: Eväitä voi syödä ulkona tai tarvittaessa sisätiloissa. Eväiden syömisestä on hyvä mainita varausta tehdessä. Kahvilan hinnastoa voi tiedustella kahvilayrittäjältä: info.tarvaspaa@gmail.com.

Kulkuyhteydet Gallen-Kallelan Museoon.

Esteettömyys: Museon ensimmäinen kerros on esteetön.

Tietoa museokäynnin integroimiseksi oppiaineisiin ja tehtävävinkkejä kouluissa toteutettavaksi.

Pala Axelin koulutodistuksesta. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Nuori Axel Gallén ei ollut kovinkaan ansioitunut koululainen säilyneestä todistuksen palasta päätellen. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Toimintamuotoja kouluille

Kaikenikäisille

Sakaraharjainen linnani – Tarvaspään museokierros

Salakäytäviä, lohikäärme vartioimassa tornin päällä ja konstikas sisäpuhelin – Gallen-Kallelan suunnittelemaan ateljeelinnaan sisältyy monia salaisuuksia ja hauskoja tarinoita. Kierroksella tutustutaan linnan salaisuuksiin, saadaan perustietoa taiteilija Akseli Gallen-Kallelasta ja elämästä hänen aikanaan. Ajankohtaisesta näyttelystä poimitaan kiinnostavimmat erikoisuudet.

Kouluryhmille 30 €, Espoolaisille 1. – 9.lk ilmainen KULPS-vierailu
Kesto n. 45 min.

Alle kouluikäisille

Kulttuurikurkkaus

Gallen-Kallelan Museo on mukana Espoon päiväkotien kulttuurikurkkauksessa.

Lataa Kulttuurikurkkauksen kuva- ja tekstimateriaalit sekä tehtävävinkit tästä: GKM_kulttuurikurkkaus

Etsitään aarre! -kierros

Kierroksella etsitään näyttelyyn piilotettuja ”Akselin aarteita” aistilaukun välineistöä hyödyntäen. Seikkailussa edetään oppaan johdolla.

Ryhmän koko max. 8 lasta aikuisen seurassa.
Päiväkotiryhmille 30 €. Kesto n. 30 min.

1.-2. luokka

Luontopolku

Omatoiminen luontopolku on mahdollista varata kaikkien opastus- ja työpajakäyntien yhteyteen. Luontopolulla etsitään rasteja Tarvaspään ympäristön lehtometsässä, Laajalahden rannalla sekä huvilan pihapiirissä liikkuen. Oman opettajan johdolla. Maksuton opastus- tai työpajavarauksen yhteydessä.

KULPS 1. – 2. lk

3.-6. luokka

Akselin aarteet -lautapeli

Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteen tekemisen prosesseihin sekä Akseli Gallen-Kallelan aikaan ja taide-elämään. Suurikokoisessa lautapelissä pelaajat keräävät kysymyskortein aineksia taiteen tekemiseen ja seikkailevat Akselin jalanjäljissä maailmankartalla. Erityisesti 5.–6.-luokkalaisille, sovellettavissa pienemmille ja hauskaa aikuistenkin kesken.

Kouluryhmille 30 €, Espoolaisille 5. – 7. lk ilmainen KULPS-vierailu
Kesto 60 -90 min.

Yläkoulut, lukiot ja toisen asteen ammatilliset oppilaitokset

Villiyrttityöpaja

Kuvaaja: Aino Huotari

Kuvaaja: Aino Huotari

Työpaja sisältää tutustumisen näyttelyyn, perustietoa villiyrteistä, syötäväksi kelpaavien kasvien keräämisen museon pihapiiristä sekä niitä hyödyntävän aterian  nauttimisen. Työpaja toteutetaan yhdessä Tarvaspään kahvilan kanssa.

Villiyrttityöpaja soveltuu hyvin uuden opetussuunnitelman periaatteeseen oppiainerajat ylittävästä kokemuksellisesta oppimisesta. Työpajan voi liittää muun muassa kuvataiteen, biologian, ympäristöopin, terveystiedon ja kotitalouden opintojen yhteyteen. Sen avulla oppilas saa moniaistisesti ja kokemuksellisesti omasta ympäristöstään tietoa, joka vahvistaa luontosuhdetta ja jota voi hyödyntää myöhemminkin oman hyvinvointinsa, ekologisen elämäntavan ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Kesto: 2,5 h
Ajankohta: 2.5. – 30.9.
Ikäryhmä: 4. – 9. lk, 2. asteen oppilaitokset
Ryhmän koko: max 20 hlö
Hinta: 12€/hlö (Espoolaisille 4. – 9. lk ilmainen KULPS kerran lukuvuodessa-vierailu)  Huom. ilmaisia KULPS-villiyrttityöpajoja tarjolla rajallinen määrä.
sisältää ruokailun: kasviskeitto, leipä, mehu tai vesi, museon sisäänpääsy 18-vuotiaille ilmainen.

Lämpimästi tervetuloa Gallen-Kallelan Museoon!

Kulttuurikasvatustarjontamme löytyy myös Espoon kulttuurikasvatussivustolta: https://www.kulttuuriespoo.fi/fi/kulttuurikasvatus