Museotehtävät: Kuvista suomeksi – Suomi kuviksi

Museotehtävät, puhetehtävät

Taiteilijaesittely Gallen-Kallelan Museossa. Kuva: Gallen-Kallelan Museo.

Taiteilijaesittely Gallen-Kallelan Museossa. Kuva: Gallen-Kallelan Museo.


1. Tervetulopuhe

Valmistele ja esitä puhe, jossa toivotetaan museoon tervetulleiksi ryhmä ikäisiäsi koululaisia. He asuvat ulkomailla, mutta heidän vanhempansa ovat suomalaisia. Kerro heille lyhyesti, mikä paikka Tarvaspää on, ja miten Gallen-Kallelan Museo toimii.

Lisätietoa: Käytä apunasi museon nettisivuilta tai museosta löytämääsi aineistoa: www.gallen-kallela.fi.

 

2. Tiedotuspuhe

Valmistele ja esitä puhe, jossa esittelet tiedotusvälineille museossa esillä olevan näyttelyn. Kerro, mistä näyttelyssä on kyse, mikä siinä on kiinnostavaa ja mitä asioita näyttely esittelee, kertoo tai viestii. Onko näyttelyssä jotain uutta tietoa tai ennennäkemätöntä aineistoa? Kenelle näyttelyn näkemisestä voisi olla erityistä hyötyä?

Lisätietoa: www.gallen-kallela.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat
Jatkotehtävä: Katso museon lehtileikekansiosta, mitä toimittajat ovat näyttelystä kirjoittaneet. Poimi kirjoituksista viisi keskeisintä asiaa, jotka ovat kiinnostaneet toimittajia

 

3. Esittelypuhe

Valmistele ja esitä puhe, jossa esittelet museovieraille kuvitteellisen henkilön. Valitse esiteltävä henkilö näyttelyssä esillä olevasta taideteoksesta. Kerro kuulijoille, kuka on kyseessä ja miksi museovieraiden on tärkeää tutustua kyseiseen henkilöön.

 

Lisätietoa:
Kalevalan henkilöitä: http://www.finlit.fi/kalevala/ – Ainosta Sampoon – Kalevalan henkilöitä
Aleksis Kivi, Seitsemän veljestä: http://www.finlit.fi/kivi/ , www.seitsemanveljesta.net