Esteettömyys ja ohjeita museokäynnille

Tarvaspään sakaraharjainen torni. Kuva: GKM / Saana Kytömäki

Luiska

Museoon pääsee pyörätuolilla sisäänkäyntiluiskaa pitkin. Suurin osa näyttelyn materiaalista sijaitsee pohjakerroksessa, missä liikuntaesteisten on mahdollista kulkea. Tietoa ja kuvia tornin huoneista saa museon esittelyteksteistä ja asiakaspalvelusta. Museolla on myös kuvakortit, joiden avulla esimerkiksi erityislapsen kanssa voi tutustua museoon.

 

esteeton_pysakointiMuseon pysäköintialue on Gallen-Kallelan tiellä. Invapysäköinti on sallittu kahvilarakennuksen kivijalan vieressä sille varatulla paikalla. Muualle piha-alueelle ei saa pysäköidä turvallisuussyistä.

 

Portaat Tornikerroksiin johtaa jyrkkä portaikko, jossa ei ole kaidetta. Kiviportaita ylimpään tornihuoneeseen on lähes 60.

 

Nakovammaissymboli

Museosta voi varata kuvailutulkatun kierroksen tavallisen opastuksen hinnalla. Näkörajoitteisille on museorakennuksen historiasta ja Akseli Gallen-Kallelasta on tietoa pistekirjoituksella. Alakerran näyttelyhuoneista on saatavana kohokartta. Museon kassalta on lainattavissa suurennuslaseja ja taskulamppuja.

 

AaniopastusMuseossa on tarjolla ääniopas, jota voi kuunnella omalla älypuhelimella.

 

 

avustavat_koirat Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Muut lemmikit eivät ole teos- ja asiakasturvallisuuden vuoksi tervetulleita museorakennukseen.  

 

kahvila Kahvila-ravintola Tarvaspää sijaitsee museon pihapiirissä, museota vastapäätä. Kahvilarakennukseen on neljä porrasaskelmaa ja kaiteellinen, tukeva luiska. 

 

Museon wc-tilat sijaitsevat sukupuolineutraali_wckahvilarakennuksessa museota vastapäätä. Museorakennuksessa ei ole wc-tilaa. Kahvilarakennukseen on neljä porrasaskelmaa ja kaiteellinen, tukeva luiska.

 

Pienen lapsen kanssa liikkuvat voivat lainata kantoreppua. Näyttelytiloissa on tuoleja levähtämistä varten. Museoon tullessa reput jätetään eteisen naulakoihin ja hyllyyn.

 

Gallen-Kallelan Museo on syrjinnästä vapaa alue. Emme hyväksy rasismia, ikäsyrjintää, seksismiä, heteroseksismiä, transfobiaa, ableismia, luokkasyrjintää, kehokommentointia tai muuta sortavaa tai halventavaa käytöstä.  Sitoudumme yhdessä kunnioittamaan näitä periaatteita ja puutumme asiattomaan käytökseen. Lue lisää: https://yhdenvertaisuus.fi/syrjinnastavapaa.fi