Kouluille ja päiväkodeille

Akselin aarteet -lautapeli. Kuva: GKM / Markus Wahlroos.

Gallen-Kallelan Museo on mainio kohde päiväkoti- ja kouluryhmien vierailuun. Tarjolla on sekä näyttelykohtaisia että yleisemmin Gallen-Kallelaan ja Tarvaspäähän liittyviä sisältöjä. Kierrokset räätälöidään ikäryhmät ja toiveet huomioiden, kerro siis meille ryhmäsi toiveista vierailua varatessasi! Huomioithan, että koronatilanne ja rajoitukset voivat vaikuttaa palveluiden toteutumiseen.

Museon pihapiiri tarjoaa hyvät puitteet pihaleikeille sekä eväiden syömiseen. Sijaintimme Laajalahden luonnonsuojelualueen kupeessa Villa Elfvikin läheisyydessä mahdollistaa useamman kohteen yhdistämisen samaan vierailuun. Voit tutustua Villa Elfvikin luontotaloon täällä.

Koulu- ja päiväkotiryhmien vierailujen ABC

Tiedustelut ja varaukset: vähintään viikkoa ennen vierailua info@gallen-kallela.fi tai 010 406 8840.

Kesto: Koululaisopastuksen kesto on noin 30-45 min. Lisäksi kannattaa varata aikaa siirtymisiin, takkien ja reppujen jättämiseen ja noutamiseen. Museon WC-tilat löytyvät kahvilarakennuksen aulasta.

Vierailun hinta: 30 € / ryhmä ohjaajineen, sisäänpääsy museoon ilmainen alle 18-vuotialle.
Poikkeuksena Espoon Kulttuuri ja liikuntapolku KULPS-ryhmät, joille vierailu on ilmainen. Gallen-Kallelan Museo on KULPS – Mielin määrin -kohde, eli voit tehdä museoon niin monta KULPS-vierailua vuodessa kuin haluat. Kaikkien koululaisvierailuiden hintaan sisältyy opastus, ohjattu toiminta, materiaalit ja museon sisäänpääsymaksu.

Ryhmäkoko: Ryhmän suosituskoko vaihtelee kierroksesta riippuen. Yleensä suositeltava koko on 15-25 oppilasta. Jos ryhmä on suurempi, se voidaan jakaa pienempiin ryhmiin.

Ajat: Koululaisvierailu on mahdollista järjestää ti-pe klo 9-16 välillä.

Eväät ja ruokailu: Eväitä voi syödä ulkona tai tarvittaessa sisätiloissa. Eväiden syömisestä on hyvä mainita varausta tehdessä. Kahvilan hinnastoa voi tiedustella kahvilayrittäjältä: info.tarvaspaa@gmail.com.

Kulkuyhteydet Gallen-Kallelan Museoon.

Esteettömyys ja erityisryhmät: Museon ensimmäinen kerros on esteetön. Huomioithan, että joissakin näyttelyissä on kuvataiteen lisäksi ääni-, ja videoteoksia. Tarjoamme vierailua myös aukioloaikojen ulkopuolella kello 9-11 välisenä aikana, jotta voimme tarjota rauhallisen museovierailun myös erityisryhmille. Kierrokset toteutetaan ryhmien ehdoilla ja tarpeita kunnioittaen.

Pala Axelin koulutodistuksesta. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Nuori Axel Gallén ei ollut kovinkaan ansioitunut koululainen säilyneestä todistuksen palasta päätellen. Gallen-Kallelan Museo. Kuva: GKM

Toimintamuotoja kouluille

Kaikenikäisille

Sakaraharjainen linnani – Tarvaspään museokierros

Sakaraharjainen satulinna, lohikäärme vartioimassa tornin päällä ja konstikas sisäpuhelin – Gallen-Kallelan suunnittelemaan ateljeelinnaan sisältyy monia salaisuuksia ja hauskoja tarinoita. Kierroksella tutustutaan linnan salaisuuksiin, saadaan perustietoa taiteilija Akseli Gallen-Kallelasta ja elämästä hänen aikanaan. Ajankohtaisesta näyttelystä poimitaan kiinnostavimmat erikoisuudet.

Kesto n. 45 min.

Alle kouluikäisille

Jos ryhmässäsi on pienempiä lapsia voimme opastuksen sijaan tarjota yleisötyöntekijämme avuksi kierrokselle. Yhdessä ihmettelemällä ja lasten kysymyksiin vastaamalla luomme turvallisen kokemuksen museokäynnistä, joka on lapsilähtöinen sekä innostava!

Kulttuurikurkkaus

Gallen-Kallelan Museo on mukana Espoon päiväkotien kulttuurikurkkauksessa.

Eskarit, 1.-2. luokka

Akselin aarteet -lautapeli junior

Toiminnallinen lautapeli Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteilijan työhön sekä Akseli Gallen-Kallelan taiteeseen. Suurikokoisessa lautapelissä pelaajat keräävät kysymyskortein aineksia taiteen tekemiseen ja seikkailevat Akselin jalanjäljissä maailmankartalla. Junior versiossa myös hauskat liikunta- ja sattumakortit!

Kesto 60-90 minuuttia sisältäen opastuksen sekä peliajan.

3.-6. luokka

Akselin aarteet – toiminnallinen lautapeli

Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteen tekemisen prosesseihin sekä Akseli Gallen-Kallelan aikaan ja taide-elämään. Suurikokoisessa lautapelissä pelaajat keräävät kysymyskortein aineksia taiteen tekemiseen ja seikkailevat Akselin jalanjäljissä maailmankartalla. Erityisesti 5.–6.-luokkalaisille, sovellettavissa pienemmille ja hauskaa aikuistenkin kesken.

Kesto 60-90 minuuttia sisältäen opastuksen sekä peliajan.

Akselin askelissa – mobiilipeli museon piha-alueella

Akselin askelissa on Gallen-Kallelan Museon pihapiirissä käytettävä mobiilisovellus, jota voi käyttää omalla älypuhelimella. (Toimii Android-käyttöjärjestelmän laitteilla.) Se koostuu 12 pisteestä, jotka kertovat pieniä tarinoita Tarvaspään alueesta ja taiteilijan perheen elämästä. Lisäksi jokaisessa pisteessä on tietovisa, jonka palkintoja voit hyödyntää bonuspisteen kuvatehtävässä.

Kuva: Nina Nylander

Käytettävissä myös aukioloaikojen ulkopuolella museon piha-alueella. Tarvitset sovelluksen käyttämistä varten Android-puhelimen sekä nettiliittymän sovelluksen lataamista varten. Suosittelemme, että koululaisryhmät lataavat sovelluksen etukäteen ennen museolle saapumista.

Kesto: 60 min. Toivomme, että isommat ryhmät ilmoittavat museolle vierailusta etukäteen, vaikka sovellus on käytettävissä itsenäisestikin.

Lataa sovellus täältä.

Yläkoulut, lukiot ja toisen asteen ammattioppilaitokset

Otamme vastaan ryhmiä yläkouluista, lukioista ja toisen asteen ammattioppilaitoksista. Valittavana joko talo-opastus tai opastus ajankohtaiseen näyttelyymme.

Toisen asteen KULPS-kulttuuripolku

Tarjoamme toiseen asteen oppilaitoksille sekä näyttelykohtaisia, että yleisemmin Akseli Gallen-Kallelaan (1865–1931) ja häneen elämään ja taiteeseen liittyviä sisältöjä. Kierrokset räätälöidään ryhmän toiveet huomioiden, kerro siis meille ryhmäsi toiveista ja erityistarpeista vierailua varatessasi!

Espoon kaupungin toisen asteen KULPS-kulttuuripolku tarjoaa maksuttomia taide- ja kulttuurielämyksiä Espoon toisen asteen oppilaille sekä opiskelupäivän aikana että vapaa-ajalla. Kulttuuripolun tarjonta on suunniteltu tukemaan toisen asteen oppimistavoitteiden saavuttamista. Toisen asteen KULPS-kulttuuripolku sisältää konsertteja, esityksiä, työpajoja, museo-opastuksia ja verkossa saatavilla olevia digitaalisia kulttuuripalveluita. Tutustu koko valikoimaan sekä varausohjeisiin osoitteessa: espoo.fi/toisen-asteen-kulttuuripolku

Lämpimästi tervetuloa Gallen-Kallelan Museoon!

Kulttuurikasvatustarjontamme löytyy myös Espoon kulttuurikasvatussivustolta: https://www.espoo.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulps-kulttuuri-ja-liikuntapolku