KULPS espoolaisille esikouluille ja kouluille

Espoon kaupungin KULPS-kulttuuripolku

Gallen-Kallelan Museo on KULPS – Mielin määrin kohde. Tarjoamme Kulps-sisältöjä esikouluikäisestä toiselle asteelle. Perinteisen museokierroksen lisäksi tarjoamme vierailun yhteydessä varattavissa olevia palveluja toiminnallisesta lautapeleistä luontopolkuun.

Ohjeet vierailun varaamiseen löydät tästä linkistä.

Lue lisää Kulps-kulttuuripolusta Espoon kaupungin verkkosivuilta.

Sakaraharjainen linnani – Tarvaspään museokierros

Kaikenikäisille

Kierroksella tutustutaan ateljeelinnan salaisuuksiin, saadaan perustietoa taiteilija Akseli Gallen-Kallelasta ja elämästä hänen aikanaan. Ajankohtaisesta näyttelystä poimitaan kiinnostavimmat erikoisuudet.

Kesto n. 45 min.

Opastus ajankohtaisen näyttelyn sisältöihin

Ajankohtaisen näyttelyn voi tarkistaa museon verkkosivuilta. Kierrokset räätälöidään ikäryhmän mukaan sisällöiltään sopivaksi.

Kesto n. 45 min.

Varattavissa vierailun yhteydessä

Eskarit, 1.–6. luokka

Akselin aarteet -lautapeli junior

Toiminnallinen lautapeli Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteilijan työhön sekä Akseli Gallen-Kallelan taiteeseen. Junior versiossa myös hauskat liikunta- ja sattumakortit!

Kesto 60–90 minuuttia sisältäen opastuksen sekä peliajan.

7.–9. luokka

Akselin aarteet – toiminnallinen lautapeli

Akselin aarteet tutustuttaa pelaajia taiteen tekemisen prosesseihin sekä Akseli Gallen-Kallelan aikaan ja taide-elämään. Suurikokoisessa lautapelissä pelaajat keräävät kysymyskortein aineksia taiteen tekemiseen ja seikkailevat Akselin jalanjäljissä maailmankartalla.

Kesto 60–90 minuuttia sisältäen opastuksen sekä peliajan.

Kaikki ikäryhmät

Tarvaspään luontopolku

Luontopolku on toiminnallinen suunnistusreitti museon piha-alueella. Luontopolulla on seitsemän rastia sekä mukaan otettava ristikkotehtävä. Luontopolulla suunnistajat tutustuvat Tarvaspään lähiluontoon ja historiaan oivaltamisen ja tehtävän ratkaisun kautta.

Akselin askelissa – mobiilipeli museon piha-alueella

Akselin askelissa on Gallen-Kallelan Museon pihapiirissä käytettävä mobiilisovellus, jota voi käyttää omalla älypuhelimella. (Toimii Android-käyttöjärjestelmän laitteilla.) Se koostuu 12 pisteestä, jotka kertovat pieniä tarinoita Tarvaspään alueesta ja taiteilijan perheen elämästä.

Suosittelemme, että koululaisryhmät lataavat sovelluksen etukäteen ennen museolle saapumista.

Kesto: 60 min.

Lataa sovellus täältä.

Toisen asteen KULPS-kulttuuripolku

Espoon kaupungin toisen asteen KULPS-kulttuuripolku tarjoaa maksuttomia taide- ja kulttuurielämyksiä Espoon toisen asteen oppilaille sekä opiskelupäivän aikana että vapaa-ajalla. Kulttuuripolun sisältöjä testataan vuonna 2023.

Löydät museon tarjoamat sisällöt tästä linkistä.