Aikakoneita ja utopioita – Tarvaspään dialogit

21.8.2021 - 30.1.2022

Akseli Gallen-Kallela, Palanut honka, hiiltynyt kelo, 1913, öljy kankaalle, yksityiskokoelma. Kuva: GKM/Jukka Paavola

Järjestämme osana Aikakoneita ja utopioita näyttely- ja yleisötyöhanketta arkea ilmastonmuutoksen ajassa käsittelevän dialogien sarjan. Dialogeissa sukellamme ilmastonmuutoksen herättelemään murrokseen: menneeseen ja tulevaan, taiteeseen ja elämään, arkeen ja filosofiaan, tietoon ja tietämättömyyteen. Taiteilijamuseot ja niiden historia omavaraisina, luonnonläheisinä, taiteeseen ja elämiseen liittyvien kokeilujen paikkoina tarjoavat inspiroivan paikan ajankohtaiselle keskustelulle tämän murroksen äärellä.

Dialogien tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä erilaisista näkökulmista ja kokemuksista. Dialogeihin osallistuu kutsuvieraiden lisäksi myös taiteilijamuseoiden henkilökuntaa ja hankkeen taiteilijoita. Dialogit käydään suomen kielellä.

Dialogeja vetävät FT Sini Forssell ja KTT Timo Järvensivu, jotka ovat kokeneita, ekologisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin kysymyksiin erikoistuneita dialogien fasilitaattoreita.

Kävijät ovat tervetulleita kuuntelemaan dialogeja museon aukioloaikana. Dialogia kuunnellessa voi halutessaan kirjoittaa ajatuksiaan ja kysymyksiään lapuille. Lapuille kirjoitetut kysymykset ja ajatukset puretaan dialogin lopuksi yhteisesti.

Aikakoneita ja utopioita -dialogit, Tarvaspään ateljee.

  • 12.6.2021, Dialogi 1: teemana ruoka HUOM! Koronarajoitusten vuoksi tapaaminen siirretään pidettäväksi 4.9.2021
  • 21.8.2021, Dialogi 2: teemana ruoka (HUOM! Koronarajoitusten vuoksi tapahtuma ei ole avoin yleisölle ja ensimmäinen dialogi järjestetään vain osallistujien kesken.)
  • 25.9.2021, Dialogi 3: teemana matkustaminen
  • 30.10.2021, Dialogi 4: teemana matkustaminen
  • 27.11.2021, Dialogi 5: teemana asuminen
  • 29.1.2022, Dialogi 6: teemana asuminen

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin dialogeihin liityen: minna.turunen(at)gallen-kallela.fi.