Gong- ja äänimaljarentoutus

21.5.2019 - 3.9.2019

Tule ja koe äänen rentouttava vaikutus

Ti 21.5. klo 17.30 – 19.30
Ti 3.9. klo 17.30 – 19.30

 

Mitä on gong- ja äänimaljarentoutus

Ääntä on kautta aikojen käytetty lisäämään ja ylläpitämään ihmisen hyvinvointia. Gongien ja äänimaljojen äänet sisältävät laajan kirjon eri korkuisia ääniä tai värähtelyjä, joiden ympäröimänä on miellyttävä rauhoittua hetkeksi. Nämä äänet saattavat aluksi tuoda mieleen muistumia jostakin aiemmin koetusta. Kun tämän mielikuvan antaa jäädä taustalle ja keskittyy ympärillä kuuluviin ääniin, ollaan gong- ja äänimaljarentoutuksen ytimessä. Voi vai antautua äänten vietäväksi.

Gongeista ja äänimaljoista lähteviä värähtelyjä havaitaan paitsi kuuloaistin välityksellä, myös tuntoaisti kuljettaa ääniä kehoon ja vaikutus yltää siten solutasolle asti. Koska ihmisen vesipitoisuus on n.70 prosenttia ja kaksi kolmasosaa vedestä sijaitsee solujen sisällä, ääni etenee kehossa erittäin hyvin.

Rentoudu ääniaalloilla

Rento keho tasapainottaa ja korjaa itseään sekä rauhoittaa mieltä. Vastaavasti rauhallinen mieli rentouttaa kehoa. Rentoutuneessa kehossa mm. verenpaine laskee, vastustuskyky paranee, kortisolin tuotanto vähenee ja aivojen toiminnot rauhoittuvat. Rentoutuessa aktivoituu myös parasympaattisen hermoston toiminta, jonka yksi tehtävistä on ylläpitää kehon lepotilaa ja palautumista. Soittimista soitetut äänet johdattelevat meidät rentoututeen, unenomaisen tilan rajamaille.

Mitä tarvitaan mukaan

Gong- ja äänimaljarentoutukseen on helppo tulla. Voit vain asettua alustalle sellaisena kuin olet, pysähtyä ja antaa nautinnollisten äänten ympärilläsi soida. Asun on hyvä olla mukavan väljä ja lämmin. Jos omistat joogamaton, se on hyvä ottaa mukaan.

 

Renoutuksen ohjaa Teppo Tolvanen, joka on toiminut musiikin saralla pitkään ja soittaa rumpuja ja cajonia eri kokoonpanoissa. Teppoa kiehtoo musiikissa sen universaali ja rajoja ylittävä kieli, joka tavoittaa ihmisissä jotakin olennaista ja aitoa, todellisen ytimen

 

Hinta: 20€ (sisältää museon pääsylipun, lyhyen museokierroksen ja rentoutuksen)
Ennakkoilmoittautuminen: info@gallen-kallela.fi tai 010 406 8840