Kuvataidetyöpaja: afrikkalainen maisema

17.6.2023 - 17.6.2023

Yksityiskohta teoksesta Akseli Gallen-Kallela, Ilta-aurinko Ukamban arolla, 1909, öljymaalaus. Yksityiskokoelma. Kuva: GKM / Jukka Paavola

Gallen-Kallelan Museon kuvataidetyöpaja

Afrikkalainen maisema 17.6. kello 11

Afrikkalainen maisema on ensimmäinen kesällä 2023 Gallen-Kallelan Museossa järjestettävistä kuvataidepajoista. Kuvataidepajoja järjestetään kesän aikana kolme ja niissä inspiroidutaan Paluu Keniaan -näyttelyn eri teemoista. Työpajoja vetää kuvataiteilija Olga Veselovskaya.

 

Afrikkalainen maisema -pajassa inspiraationa ovat Akseli Gallen-Kallelan Keniassa maalaamat maisemateokset. Työpajan tekniikkana ovat öljypastellit ja väripaperit. Akseli Gallen-Kallela haltioitui Kenian maisemista ja niiden väriloistosta. Työpajan aluksi osallistujat tutustuvat niin Akseli Gallen-Kallelan kuvauksiin maisemista, kuin kenialaistaustaisten näyttelytyöryhmän jäsenen Sach Gayan kirjoittamaan tekstiin maiseman kokemuksesta Afrikassa. 

 

Työpaja ei vaadi ennakkoilmoittautumista, mutta osallistuminen edellyttää 5€ tarvikemaksun. Maksun voi tehdä museon kassalle työpajapäivänä. Pajaan kuuluu ilmainen opastus näyttelyyn. Museo tarjoaa osallistujille rajoitetun määrän tarvikkeita työpajaa varten. Työn sujuvuuden vuoksi otamme pajaan 10 ensimmäistä osallistujaa. Lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

 

Aikataulu:

klo 11–13 työskentelyä

klo 13–14 opastettu kierros näyttelyyn ja tauko

klo 14–15 viimeistelyä

TERVETULOA! Huom.: koska työskentelemme ulkona, suosittelemme käyttämään aurinkovoidetta ja päähinettä.