Kuvataidetyöpaja: Matkatuliaiset

1.7.2023 - 1.7.2023

Akseli Gallen-Kallela, 1909. Tropiikin hedelmiä. Tempera paperille. Yksityiskokoelma. Kuva: Jukka Paavola.

Gallen-Kallelan Museon kuvataidetyöpaja

Matkatuliaiset 1.7. kello 11

Matkatuliaiset on toinen kesällä 2023 Gallen-Kallelan Museossa järjestettävistä kuvataidepajoista. Kuvataidepajoja järjestetään kesän aikana kolme ja niissä inspiroidutaan Paluu Keniaan -näyttelyn eri teemoista. Työpajoja vetää kuvataiteilija Olga Veselovskaya.

Matkatuliaiset-työpajan teemana on asetelmamaalaus ja tekniikkana akvarellit. Pajan inspiraationa on erityisesti Akseli Gallen-Kallelan maalaus Tropiikin hedelmiä. Maalaus on perinteinen asetelmamaalaus, jonka keskiössä on Kenian seudulta saatava sato. Asetelman keskellä komeilee vihreä pullokurpitsa, joita syödään sekä käytetään tarve-esineinä. Gallen-Kallelan perhe toi matkamuistonaan helmikoristeltuja kurpitsapulloja. Gallen-Kallelan perheelle afrikkalainen ruoka ja trooppiset hedelmät olivat osa vieraan kulttuurin kohtaamiseen liittyvää kokemusta. Työpajan aluksi osallistujat tutustuvat teokseen sekä kenialaistaustaisten näyttelytyöryhmän jäsenen Gichrenen kuvaukseen kikuyu-heimon ruokakulttuurista. Työpajassa on mallina tuoreita vihanneksia ja hedelmiä tai vahamalleja. 

Työpaja ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja osallistuminen on ilmaista. Pajaan kuuluu myös ilmainen opastus näyttelyyn. Museo tarjoaa osallistujille rajoitetun määrän tarvikkeita työpajaa varten ja työn sujuvuuden vuoksi otamme pajaan 10 ensimmäistä osallistujaa. Lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

 

Aikataulu:

klo 11–13 työskentelyä

klo 13–14 opastettu kierros näyttelyyn ja tauko

klo 14–15 viimeistelyä

TERVETULOA! Huom.: koska työskentelemme ulkona, suosittelemme käyttämään aurinkovoidetta ja päähinettä.