Malmin madonna -työpaja

6.7.2016 - 6.7.2016

Akseli Gallen-Kallelalle kuuluneita esineitä. Pettuleipä. Kuva: GKM/ Jukka Paavola

Teatteri Viima valmistelee Gallen-Kallelan Museon ympäristöön esitystä Malmin madonna. Esitys tutkii mitä ja ketä ihminen kantaa mukanaan muuttaessaan paikasta toiseen, mitä muuttuvat paikat antavat ja mistä ne pakottavat luopumaan. Esitys perustuu osittain Akseli ja Mary Gallen-Kallelan elämänvaiheisiin Malmilla, Tarvaspäässä ja muualla. Esitys sisältää myös fiktiivisiä elementtejä ja nykypäivän ihmisten tositarinoita.

Teatteri Viima kutsuu kaikki esityksestä ja aiheesta kiinnostuneet osallistumaan esityksen tekoprosessiin tulemalla työpajaan Gallen-Kallelan Museolle 6.7.2016 kello 16.00-18.00. Työpajassa käsitellään ja tutkitaan esineisiin liittyviä tarinoita ja merkityksiä. Jokainen osallistuja tuo työpajaan esineen, jota on kantanut mukanaan paikasta toiseen, mutta josta haluaisi nyt luopua. Esineiden ei tarvitse liittyä millään tavalla Akseli Gallen-Kallelaan: kiinnostavinta on kuulla juuri sinun tarinasi.  Tuotu esine saa uuden elämän esityksessä, eikä sitä enää palauteta. Kerätty materiaali muokataan osaksi taiteellista teosta.

Malmin madonna -esitys saa ensi-iltansa 19.8.2016. Esityksen näyttelijöinä toimivat Eveliina Heinonen ja Jukka Heiskanen, ja ohjauksesta vastaa Ann-Mari Ohtamaa. Työpajaan osallistuneet pääsevät katsomaan esitystä ilmaiseksi.

Ennakkoilmoittautumiset ja lisätiedot p.0442395874 tai  annmari.ohtamaa (at) gmail.com.

Nähdään Tarvaspäässä!