Maryn sormenjäljillä -konserttisarja Tarvaspäässä

19.11.2023 - 19.11.2023

 

Mustavalkoisessa studiopotretissa on vaalen taustan keskellä Mary Gallen-Kallelan rintakuva. Kuvassa hän katsoo sivuun kamerasta ja on ylvään näköinen. Hänen hiuksensa ovat ajalle tyypilliseen tapaan ylös sijoittuvalla löysällä nutturalla.

Mary Gallén n. 1903 Kuva: Ida Berglund Nyblin / GKM.

Maryn sormenjäljillä -konserttisarja esittelee taiteilija- ja ajattelijanaisia eri vuosisadoilta. Mary Slöör oli taitava pianisti ja hänen edistysmielisessä lapsuudenkodissaan harrastettiin kirjallisuutta ja taiteita, ja seurattiin yhteiskunnallisia kiistakysymyksiä. Avioiduttuaan Akseli Gallen-Kallelan kanssa Mary jatkoi soittamista kotona ja Tarvaspäähän kerääntynyt nuottikirjasto kertoo siitä, minkälainen näkymä Maryllä oli musiikin tekemiseen. Konserttisarja peilailee naisten toimintaa Maryn nuottikirjaston ja elämänvaiheiden historiallisten faktojen kautta. Tapahtumissa esiintyy muusikoita ja puhujia, ja jokaisessa konsertissa kuullaan naisen säveltämä kommentti konsertin aiheeseen.

I Konsertti

Vallankumous

Sunnuntaina 19.11. 2023 klo 18

Sarjan ensimmäisessä konsertissa taustalla on filosofi Mary Wollstonecraft, jonka mukaan Mary Gallen-Kallela sai etunimensä. Musiikkia kuullaan säveltäjiltä Ludwig van Beethoven, Marie Bigot, Fanny Hensel ja Minna Leinonen. Marie Bigot oli Beethovenin suosima pianisti ja opetti Fanny ja Felix Mendelssohnille musiikkia perheen ollessa Pariisissa. Tilausteoksen konserttiin on kirjoittanut Minna Leinonen.

Esiintyjät: KAAÅS-trio ja kirjailija, filosofi Martina Reuter

Konsertin kesto n. 90min. Konsertissa on väliaika.

Liput 30e. Konsertin liput ovat  myynnissä vain Gallen-Kallelan Museon Vello-palvelussa. Osta liput täältä (linkki Velloon)

Vellon tapahtuma näyttää reaaliaikaisen lippujen myyntitilanteen. Lippuja on rajattu määrä. Jos sinulla on ongelmia Vellon käytössä, olethan yhteydessä museoon aukioloaikojen puitteissa: 010-4068840 tai info(at)gallen-kallela.fi