Sampo ja rumpu – kerho perheille

5.9.2020 - 19.12.2020

Sampo ja rumpu on Gallen-Kallelan Museon monikulttuurinen kerho perheille. Kerhossa askartelemme ja teemme käsitöitä. Lauantaisin 5.9.2020 alkaen klo 13-15. Sopii myös suomen kieltä opetteleville.

KORONARAJOITTEIDEN VUOKSI KAIKKI TÄMÄN VUODEN SAMPO JA RUMPU TAPAAMISET ON PERUTTU! TOIMINTA JATKUU ENSI VUODEN PUOLELLA.

Joulukuun teema: Joulua Tarvaspäässä juhlitaan verkossa!

Lauantai 5.12. Joulukoristeita itsenäisyyspäiväksi: lippunauha

Lippunauha on perinteinen kuusenkoriste Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tarvaspään oma lippunauha kantaa niin siniristilippua kuin Akseli Gallen-Kallelan punakeltaista ehdotusta Suomen lipuksi, jonka olette voineet bongata museon lipputangossakin. Lataa ja tulosta liput tästä linkistä  tai piirtele liput oman mielen mukaan! Tarvitset vain paperia, värikyniä, lankaa tai narua sekä liimaa.

Katso ohje ja Vilman hieno lippunauha videolta (ilmestyy 5.12. klo 12).

Lauantai 12.12. Tuleen tuijottelua: mehiläisvahakynttilät

Elävä tuli oli tärkeää Akseli Gallen-Kallelan kodeissa, ja monesti hän myös kuvasi tulta ja liekkejä taiteessaan. Askarrellaan tunnelmallinen mehiläisvahakynttilä Anun ohjein! Voit hankkia mehiläisvahalevyä ja sydänlankaa askartelukaupoista, joista monet toimittavat näitä tarvikkeita myös kirjekuoressa kotiin.

Katso ohjevideo ja kuule myös Gallen-Kallelan perheen jouluperinteistä! (Ilmestyy 12.12. klo 12)

Lauantai 19.12. Muista pikkuisia lintuja: perinteiset lankalinnut

Lintujen ruokinta pihapiirissä on kuulunut suomalaiseen jouluperinteeseen talonpoikaisajoista ja viljelytaioista asti. Niinpä punatulkut, varpuset ja tiaiset ovat osa joulumme kuvastoa. Askartelemme perinteisiä, pulleita lankalintuja. Tarvitset kolmenväristä villalankaa, sakset, pikkuisen kartonkia ja liimaa. Katso ohjevideo! (julkaistaan19.12.)

 

Haluaisitko ehdottaa tekemistä tai aihetta Sampo ja rumpu -kerhoon?

Ota yhteyttä:

anu.k.hamalainen@gallen-kallela.fi

 

Nähdäksesi lehdistökuvat, kirjaudu ensin sisään sivustolle.