Sampo ja rumpu – kerho perheille

5.9.2020 - 31.12.2021

Sampo ja rumpu on Gallen-Kallelan Museon monikulttuurinen kerho perheille. Kerhossa askartelemme, teemme kuvataidetta ja käsitöitä.

Sampo ja rumpu -kerhoa järjestetään vielä syksyllä 18.9. ja 2.10. klo 13 säävarauksella museon pihamaalla. Koulujen syyslomaviikolla tiistaina ja keskiviikkona museolla on myös tarjolla taidepuuhaa!

 

 

Koronarajoitteiden vuoksi kerhotoiminta museolla oli tauolla talven 2021. Tuona aikana teimme videoita, joihin voit tutustua alla:

Helmikuun 2021 teemana muotokuvat

Voit tehdä muotokuvia monella tapaa. Alla olevalla soittolistalla esittelemme kaksi tapaa muotokuvan valmistamiseen.

Papupotretti: Muotokuva kollaasitekniikalla. Tarvitset paperia, lyijykynän ja pieniä esineitä, kuten papuja, pikkulegoja tai muita pieniä esineitä.

Monotypia: Tässä painotekniikassa kuva maalataan suoraan lasi- tai pleksilevylle vaikkapa akryylivärein, ja painetaan siitä paperille. Tarvitset levyn, siveltimiä, akryylivärejä, sormivärejä tai painovärejä ja paperia.

Maaliskuussa teemana on Kudotaan!

Miniryijy: Pikkuinen ryijy pahvilaatikkoloimella. Tarvitset pienen pahvilaatikon, erilaisia lankoja, sakset, viivoittimen, lyijykynän, maalarinteippiä, harvan kamman ja kanavaneulan.

Pirtanauhaa margariinirasian kannella: Perinteistä pirtanauhaa, mutta yksinkertaisilla välineillä. Tarvitset margariinirasian kannen, tussin, erilaisia lankoja, viivoittimen, rei’ittäjän tai harrasteporan ja vyön vyötärölle.

Loppukeväästä maalaamme kukkia:

Vesiväreillä: Kiurunkannuksia: Kokeillaan vesivärikyniä, joilla voi piirtää ja värittää tavallisten värikynien tapaan, mutta myös pehmentää värejä siveltimen avulla. Ihmettelyn kohteena Tarvaspään nurmella kasvavat kiurunkannukset.

Vesiväreillä: Sinivuokkoja äitienpäiväksi: Maalaamme akvarellivärein pikkuisen kortin, jossa on sinivuokkoja. (Video 1.5.2021)

 

Sampo ja rumpu -soittolista Gallen-Kallelan Museon YouTube-tilillä, katso videoita täällä:

 

Haluaisitko ehdottaa tekemistä tai aihetta Sampo ja rumpu -kerhoon?

Ota yhteyttä:

anu.k.hamalainen@gallen-kallela.fi

 

Nähdäksesi lehdistökuvat, kirjaudu ensin sisään sivustolle.