Sampo ja rumpu – kerho perheille

5.9.2020 - 31.12.2021

Sampo ja rumpu on Gallen-Kallelan Museon monikulttuurinen kerho perheille. Kerhossa askartelemme, teemme kuvataidetta ja käsitöitä.

Sampo ja rumpu-kerho järjestetään kesällä 2021 museon pihamaalla lauantaisin klo 13-15 vaihtuvin teemoin. Tervetuloa!

 

Koronarajoitteiden vuoksi kerhotoiminta museolla oli tauolla talven 2021. Tuona aikana teimme videoita, joihin voit tutustua alla:

Helmikuun 2021 teemana muotokuvat

Voit tehdä muotokuvia monella tapaa. Alla olevalla soittolistalla esittelemme kaksi tapaa muotokuvan valmistamiseen.

Papupotretti: Muotokuva kollaasitekniikalla. Tarvitset paperia, lyijykynän ja pieniä esineitä, kuten papuja, pikkulegoja tai muita pieniä esineitä.

Monotypia: Tässä painotekniikassa kuva maalataan suoraan lasi- tai pleksilevylle vaikkapa akryylivärein, ja painetaan siitä paperille. Tarvitset levyn, siveltimiä, akryylivärejä, sormivärejä tai painovärejä ja paperia.

Maaliskuussa teemana on Kudotaan!

Miniryijy: Pikkuinen ryijy pahvilaatikkoloimella. Tarvitset pienen pahvilaatikon, erilaisia lankoja, sakset, viivoittimen, lyijykynän, maalarinteippiä, harvan kamman ja kanavaneulan.

Pirtanauhaa margariinirasian kannella: Perinteistä pirtanauhaa, mutta yksinkertaisilla välineillä. Tarvitset margariinirasian kannen, tussin, erilaisia lankoja, viivoittimen, rei’ittäjän tai harrasteporan ja vyön vyötärölle.

Loppukeväästä maalaamme kukkia:

Vesiväreillä: Kiurunkannuksia: Kokeillaan vesivärikyniä, joilla voi piirtää ja värittää tavallisten värikynien tapaan, mutta myös pehmentää värejä siveltimen avulla. Ihmettelyn kohteena Tarvaspään nurmella kasvavat kiurunkannukset.

Vesiväreillä: Sinivuokkoja äitienpäiväksi: Maalaamme akvarellivärein pikkuisen kortin, jossa on sinivuokkoja. (Video 1.5.2021)

 

Sampo ja rumpu -soittolista Gallen-Kallelan Museon YouTube-tilillä, katso videoita täällä:

 

Haluaisitko ehdottaa tekemistä tai aihetta Sampo ja rumpu -kerhoon?

Ota yhteyttä:

anu.k.hamalainen@gallen-kallela.fi

 

Nähdäksesi lehdistökuvat, kirjaudu ensin sisään sivustolle.