Suomen kuvataiteen päivän kuvataidetyöpaja

10.7.2023 - 10.7.2023

Gallen-Kallelan Museon kuvataidetyöpaja

Kivimaalaus 10.7. kello 11

Gallen-Kallelan Museo juhlistaa Suomen kuvataiteen päivää järjestämällä avoimen maalaustyöpajan. Kuvataiteen päivän työpaja on kolmas kesällä 2023 museossa järjestettävistä kuvataidepajoista. Kuvataidetyöpajoissa inspiroidutaan Paluu Keniaan -näyttelyn eri teemoista ja pajoja vetää kuvataiteilija Olga Veselovskaya.

Suomen kuvataiteen päivän työpajan teemana on kivimaalaus ja tekniikkana akryylit. Erityisenä inspiraationa ovat Gallen-Kallelan perheen Keniassa keräämät hyönteiset. Perhe keräsi yhteisvoimin luonnontieteellistä aineistoa matkan aikana. Kirsti Gallen-Kallela kirjoittaa keräilystä: “– – Olimme jo Nairobissa keräilleet ahkerasti perhosia, hyönteisiä ja käärmeitä – – nyt jatkoimme tätäkin puuhaa, sillä aina löytyi jokin uusi, ihmeellinen hyönteinen tai muu eläin.” Työpajan aluksi tutustutaan Gallen-Kallelan perheen muistelmiin paikallisesta pikkueläimistöstä ja kasvillisuudesta. Työpajassa maalataan kiviä kovakuoriaisten, kilpikonnien ja hyönteisten mallin mukaan. Tuo oma kivi mukaan!

Työpaja ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja osallistuminen on ilmaista. Paja järjestetään non-stop tyylisesti eli kun olet saanut kivimaalauksen valmiiksi voit vapauttaa paikkasi seuraavalle osallistujalle. Pajaan kuuluu myös ilmainen opastus näyttelyyn. Museo tarjoaa osallistujille rajoitetun määrän tarvikkeita työpajaa varten ja työn sujuvuuden vuoksi otamme pajaan kerralla 12 osallistujaa. Lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

 

Aikataulu:

klo 11–13 työskentelyä

klo 13–14 opastettu kierros näyttelyyn ja tauko

klo 14–15 viimeistelyä

TERVETULOA! Huom.: koska työskentelemme ulkona, suosittelemme käyttämään aurinkovoidetta ja päähinettä. Sateen sattuessa maalaamme katoksen alla.