Näyttelyt ja tapahtumat

Tällä sivustolla pääset tutustumaan Gallen-Kallen Museon ajankohtaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Akseli Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta sekä nykytaidetta. Museon monipuolinen ohjelmisto tuo uusia näkökulmia museon näyttelyihin ja Akseli Gallen-Kallelan perintöön.

Tule mukaan viihtymään museon tapahtumiin!

What's on

5.9.-31.12.

Sampo ja rumpu – kerho perheille

Tapahtumat

Käsityötä ja askartelua perheille lauantaisin.

7.5.-30.1.

Kuuntele Aikakoneita ja utopioita -podcasteja!

Tapahtumat

Aikakoneita ja utopioita -podcasteissa toimittaja Meri Parkkinen pureutuu ruoan, matkustamisen ja asumisen aiheisiin. Jaksoissa taiteilijat, tutkijat, asiantuntijat ja museokävijät keskustelevat ilmastonmuutoksesta.

8.5.-30.1.

Aikakoneita ja utopioita: Kaukokaipuu

Näyttelyt

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) matkat merien yli ja aarniometsiin avaavat näkökulmia matkustamisen syihin, kaukokaipuuseen. Näyttely kuljettaa kävijän taiteilijan mukana 1880-luvun Tyrväältä 1920-luvun New Mexicoon, vieraillen myös Raumalla sekä lumisella Konginkankaalla. Matkustamista käsitellään nykytaiteen ja äänimaailmojen siivittämänä.   

30.6.-29.8.

Yleisöopastukset – Guidade visningar – Guided tours

Yleisöopastukset Gallen-Kallelan Museolla Miten Tarvaspäähän saavuttiin 1900-luvun alussa? Missä Akseli ja Mary Gallén opettelivat ajamaan ”velocipeedillä”, ja miten Akseli Gallen-Kallela päätyi Taosin taiteilijayhteisöön Uuteen Meksikoon? Montako lumipeitteistä päivää oli Akselin kuolinvuonna? Näitä ja monenlaisia muita kysymyksiä voimme pohtia yleisöopastuksella näyttelyymme Aikakoneita ja utopioita: Kaukokaipuu. Yleisöopastukselle suomeksi pääset kesäaikaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13. Opastus sisältyy… Read more »

Tulossa

1.8.-1.8.

Nykytaidekuraattorin kierros – Hanna Johansson

Tapahtumat

Taidehistorioitsija Hanna Johansson kertoo Aikakoneita ja utopioita -näyttelyn nykytaiteen kuratoinnista sunnuntaina 1.8.2021 kello 13.

21.8.-30.1.

Aikakoneita ja utopioita – Tarvaspään dialogit

Tapahtumat

Järjestämme osana Aikakoneita ja utopioita näyttely- ja yleisötyöhanketta arkea ilmastonmuutoksen ajassa käsittelevän dialogien sarjan. Dialogeja vetävät FT Sini Forssell ja KTT Timo Järvensivu.

28.8.-28.8.

Espoo-päivä museolla

Tapahtumat

Tule juhlimaan Espoo-päivää Gallen-Kallelan Museolle!

29.8.-29.8.

The Ballad of the Lost Utopian Meadow

Tapahtumat

The Ballad of the Lost Utopian Meadow esitetään ainutkertaisena performanssina varialambon (Varia Sjöström ja Hatz Lambo) ja Joss Allenin kanssa elokuussa Gallen-Kallelan Museossa.

22.9.-22.9.

Maryn naistenkutsut 22.9.

Maryn naistenkutsut 22.9. klo 16:30 Tervetuloa Maryn naistenkutsuille keskiviikkona 22.9.2021 klo 16.30 alkaen. Ohjelmassa Mary Gallénin elämäkertaan tutustumista kirjailija Helena Ruuskan kanssa, musiikkia ja buffet-illallinen. Tilaisuuteen on illalliskortti 85€, paikkoja rajoitetusti. Maryn naistenkutsuja on jouduttu koronaviruksen takia siirtämään pariin otteeseen, mutta Maryn ympärillä ei ole ollut hiljaista. Päinvastoin: Helena Ruuskan kirjoittama, odotettu elämäkerta Marysta, Olisit villiä villimpi ilmestyy syyskuun alussa. WSOY… Read more »